Det är väldigt roligt att bli stoppad på ICA, ikappsprungen i t-banan och knackad på axeln på väg hem från dagis. Många är nyfikna - och eftersom du hittat denna blogg, är du förmodligen det också. Här kommer några smaskiga detaljer till att börja med:
1. Det kommer att bli 30 sittplatser. Det kommer alltså att bli trångt. Bordsbenen kom med DHL idag och jag kan bara säga att de är grymt snygga. Men trångt blir det, som sagt. Trångt och mysigt.
2. Vi satsar på ett brett utbud av flasköl. Så brett det bara går i en pytteliten bar. Och så blir det en fatöl då, fortfarande öppen fråga vilken.
3. Öppettiderna blir till att börja med 11-23 alla dagar utom måndag. Eventuellt stängt några timmar på eftermiddagen.
4. Maten ja. Den är hemlig förstås. Men för alla er som saknar mackorna kommer ett jobbigt besked: det blir inget kafé på dagtid, även om man fortfarande kan dricka latte. På vardagarna blir det lunch och på helgerna brunch. Och på kvällarna alltså middag.
5. Premiären blir i januari.
Ännu är inget hugget i sten, för innan jag hugger vill jag höra era önskemål och idéer. Vilken typ av mat vill ni äta? Har du en kompis som är världens bästa bar-DJ? Vad är viktigt och mindre viktigt för att man ska trivas på en kvarterskrog? Skriv! Ring! Mejla! Eller, för all del, stoppa mig på ICA. Vi hörs!
torsdag 22 november 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
15 kommentarer:
Jag tycker att ni ska satsa på att ha en meny med få rätter som byts ofta. Då blir det roligare att vara stammis. Jag är själv av typen "Finns det Wallebergare så måste jag ta det" och "Finns det creme brylé behöver jag inte se övriga alternativ" och detta är ett problem för mig - en ombytlig meny och jag tvingas prova nya saker :)
Martin
Jag håller med om att få rätter är en bra sak. Vad kan vara mer hopplöst än att välja mellan 50 rätter som det brukar vara på indiska restauranger? En kul idé kan vara närproducerat och ekologiskt. Men det kanske är apdyrt?!
Jag håller med föregående inlägg att få rätter på menyn är bättre. Blir det enbart kött eller kommer det även finnas några matiga vegetariska alternativ?
Mikael
Skulle bli glad om ni kan ha lite roliga vegetariska alternativ på menyn. Ett tips är att använda Tzay-kött, som känns lite roligare än vanliga Quorn-fileer etc.
Lycka till!
Ni är kloka! Ombytlig meny tycker både jag och den nya kocken om. Vegetarisk mat är gott och kommer alltid att finnas på menyn.
Närproducerat är tyvärr dyrt och krångligt, men kanske längre fram. Allt beror på vilka leverantörer man kan få fram. Känner ni nån så hör av er.
Ekologiskt köper vi ibland, när det funkar, men inte alltid. Även här skulle vi kunna göra ett ryck längre fram i tiden. Alltid bra att veta vad stammisarna tycker är viktigt!
har ni någon mailadress?
/Magnus
Kan bara stämma in med övriga, hellre färre rätter som byts ut mer frekvent. Ett önskemål är en husman och en vegetarisk på varje meny. Skulle gärna se eko-rätter också men förstår om det är svårt. Personligen betalar jag gärna lite mer för en ekologisk rätt. Rättvisemärkt kaffe och te känns både viktigt och möjligt att genomföra i praktiken.
Hanna
Magnus: Mejla kan man göra på anna@wennblads.se
Vi hörs!
Keep it simple, är väl ett råd som till och med Gordon Ramsay skulle acceptera. Inga egna skumma kompositioner med mango- och oreganospäckad fläskschnitzel t.ex.
Och hellre tre jävligt bra rätter, än 10 halvdana.
Keep up the good work!
Allting att alla andra har skrivit låter bra - gärna ekologiskt/fairtrade om det går, en meny som byts ofta och gärna vegetariska rätter (jag och min man är vego!). Sen vore det också bra om det inte var jättedyrt så att man kan komma ofta! :)
Jag ser med spänning fram emot etableringen av en ny, fräsch kvarterskrog vi Aspudden! Utbudet är ju lite sisådär här idag...en sunkig indier där alkisarna samlas med dålig servcie(men de har god mat, så det blir take away), Daisys, en dålig pizzeria, ett sushiställe och ja..inte mkt mer.
Jag och min sambo hoppas på en trevlig kvarterskrog med god mat och gott vin. Gärna en varierad meny med både enklare rätter som en delikat pasta och kanske någon soppa och några kött- och fiskrätter. Gärna med italienskt stuk på maten, kombinerat med crossover och kanske en god husmanskost.
Primo Ciao, Ciao (Hantverkargatan, Scheelegatan) är ett bra exempel med goda pastarätter i kombination med kött och fisk. Restaurang Kungsholmen (Melker Anderssons) har en spännande crossover-meny som kan inspireras av (men den restaurangen är ju givetvis lyxigare och strörre). Tre Vänner i Midsommarkransen är en favorit när vi vill äta prisvärt, de har väldigt trevlig pesonal och bra service.
Att byta meny ofta är toppen! Vi äter gärna ute 1-2 dagar i veckan, och då är det trevligt med variation.
Med tanke på utbudet i Aspudden idag, så ser vi gärna lite schysstare mat med bra kvalitet, och lite högre priser i baren (än om man jämför med indiern) så att alkisarna inte blir stammisar.
Tre Vänner i en uppdaterad version i kobination med Primo Ciao Ciao skulle kännas trevligt!
Ursäkta men den där kommentaren om dyra priser för att hindra "alkisarna" från att bli stammis får mig att må illa. Det är inget jävla gated community vi bor i, och om det här ska bli ett ställe där bara bortskämda medelklassmänniskor med smak för "delikat pasta" får komma in är det skamligt.
Jag hoppas dock att Wennblads tänker annorlunda och håller dörren öppen för alla.
Jag ser så mycket fram emot att få komma och äta & dricka hos er! Och jag är vegetarian så jag hoppas att det kommer att finnas mat till mig. Och ekologist ger alltid pluspoäng. Veg och eko, det önskar jag mig. Vi ses! /Allie
Till "m":
När jag en eftermiddag (märk väl, eftermiddag, dvs kl 15-16 sådär) i somras gick in på den indiska restaurangen i Aspudden för att handla lite mat så höll jag på att bli indragen i ett bråk mellan två överförfriskade gäng (ingen av dem var under 40!!) som bestämt sig för att kasta flaskor mot varandra inne på restaurangen.
Liknande saker har inträffat även senare så det var inte ngn engångsföreteelse.
Jag hoppas verkligen att Wennblads inte håller dörren öppen för alla, både för deras rörelses och deras kunders skull.
Jag kommer gärna dit och spelar skivor, votr toppen roligt nån gång i månaden.
Skicka en kommentar