måndag 3 december 2007
Finsprit
Vi säger det redan nu: det kommer inte att bli någon fylla på Wennblads. Ingen partybar med hög volym och alkoläsk förklädd till cider. Ingen dans på borden och inga mäklarbrickor. Men sprit ska vi ha, och nu är det fritt fram för åsikter igen!
Whisky är en självklarhet, calvados och konjak och grappa likaså. Några cocktails vore trevligt, kanske några klassiker och några Wennbladska. Kaffedrinkar är ju aldrig fel i januarirusket. Eller?
Vad vill du ha i glaset innan middagen? Eller till kaffet? Eller efter en hektisk dag på jobbet? Med snoriga barn i lekparken?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
13 kommentarer:
Grappa kommer i alla fall jag att ta mig en. (Eller två.)
Men tyvärr kan jag inte ge fler bra tips.
innan maten: dry martini eller cava. efter maten: laphroaig
mums vad gott!
Om jag försått det hela rätt så kommer det inte bli en cocktail bar. Mitt förslag är att hålla det simpelt men med bra sprit och bra råvaror. 6 klassiska cocktails !1 från varje spritsort såsom
1 vodka , 1 gin(Dry Martini),1 Whisky(Whisky sour), 1 burboun(Old Fashion),1 conjac(Sidecar) och 1 rom klassiker(Fidel castro). Utöver detta 2 max 3 coctails som ni hittar på. Det går ju alltid att kombinera sprit med läsk om någon inte vill ha en cocktail.
Som sagt ! Klassiskt och bra sprit.
Anders
Hej, kul att ni snart öppnar igen! Jag har ett tips på vad jag själv tycker är världens bästa öl på fat, jag menar, namnet säger allt: Nils Oscar god lager. Fiiina grejer. Gott och lättdrucket.
Jag ser fram emot att Wennblads ska öppna. Jag och min kombo pratade om att vi önskade oss en liten, fräsch kvarters krog och bara någon dag senare gick vi förbi erat fönster och läste att vår önskad skulle gå i upplevelse. Tog dock ett par månader tills jag hittade hit (till bloggen).. Ha en super bra dag :-) /Jessica
Roligt att så många väntar på oss! Och bra smak har ni också.
Sanna: jag älskar också Nils Oscar men tyvärr finns de inte i Carlsbergs sortiment. Ska man ha Nils Oscar - vilket vi allvarligt har övervägt - så får man mycket sämre villkor och allt blir ganska krångligt eftersom vi är en så liten kund. Man måste t ex köpa egna kylar, tankar och grejor som kostar minst 50 000. Men vem vet, om det går bra för oss under våren så kanske vi kan omvärdera...
Håller med erik & sara, Bombay och Martini xtra dry, tack! Sen är det ju alltid gott med en Margarita innan maten, om den hemliga maten funkar ihop eller ej, vet jag ju inte... Efter maten kan jag bara hålla tummarna att man får en Creme Brulé och en espresso. Alkoholfria alternativ vore också bra för nu får isabel syskon..
Ett glas bubbel före maten (och gärna till maten) är min favorit. Alltså önskar jag mig äkta bubbel på glas inte bara på hel flaska. I övrigt så säger jag som övriga - kör på klassiska cocktails. Det slinker alltid ner. Men öppnar ni inte snaaaaart :)
Och apropå den tidigare öldiskussionen så vore det kul om ni kommer att ha några goda belgare och nån ale som går att kombinera med maten för oss som inte dricker vin och för alla ölsugna.
heder till er som har en byggblogg! låt den leva kvar som wennbladsbloggen när ni är igång där ni skriver om ideer och nyheter som vi kan få ge respons på. grymt!
Hej! Det ska bli jättekul med en kvartersbar, fantastiskt bra initiativ! Jag skulle vilja ge följande förslag:
Sprit: Gin (Bombay Sapphire, Tanquerray), Vodka (Absolut, Grey Goose), Rom (Havana Club), Tequila (José Cuervo), Cognac (Remy Martin, Renault), Whiskey (Springbank, Highland Park, Lagavulin)
Öl: Lager - Staropramen (gärna Granát), Brooklyn Lager, Urquell, Starobrno, Budvar budejovicky, Ngn fr Jämtlands bryggeri (President el Bärnsten t ex), kanske ngn sommaröl typ Corona.
Ale - Fallen Angel, Fullers ESB, Ngn ale fr Jämtlands bryggeri, Spitfire.
Vin: T ex Capitel de Róari är ett mycket prisvärt Amarone-vin. Ngt fr Penfolds är också alltid ett gott val.
Champagne: Varför inte Taittinger, Bollinger el André Clouet t ex?
Tar ni ngt/några av mina förslag ovan så lovar jag att jag kommer förbi ofta..! :)
God Jul o Gott Nytt År!!
Koll på dricka... mkt bra val på spritsorterna. Kunde tro att det var jag som skrivit ditt inlägg. De enda jag inte håller med om är det där med rom! Ni på wennblads, glöm inte bort att ni bör ha en finare rom. Efter maten kan det vara gott med en Matusalem 12 år eller en angustura 1919.. ett tips istället för en klassiska cognac.
Ps. Jag kommer att bli en flitig besökare... promice ;-)
GOD JUL
Anonym ovan,
Tack för kommentarerna, och tack för dina tips vad gäller rom, det är den spritsort jag tyvärr är sämst bevandrad i. Det hoppas jag dock kunna ändra på i och med dina förslag och givetvis helst på Wennblads! :)
Nu är jag duktigt sugen på att uppleva Wennblads..!! Hoppas renoveringen/ombyggnationerna snart är klara! :)
Skicka en kommentar